De extra beveiliging van Microsoft 365 met de Authenticator App op de mobiele telefoon krijgt een verbetering die het werken in de Cloud nog weer een stukje veiliger maakt.

Aan gebruikers hebben we vaak verteld dat ze niet zomaar op de Authenticator voor "Goedkeuren" moeten kiezen maar dat ze altijd alert moeten zijn of dit verzoek wel van henzelf komt of dat iemand anders een poging doet om in te breken in het account. Zo moet je niet goedkeuren kiezen als je 's avonds op de bank zit en er verschijnt een Authenticator melding terwijl je zelf niet achter je computer bezig bent.

Om dit duidelijker te maken aan de ontvangen van een goedkeuringsbericht zal er in de toekomst extra informatie worden getoond die beter aangeeft waar het verzoek vandaan komt en middels een extra code op het scherm die je in moet geven is de kans nog weer kleiner dat dit een keer misgaat.

Deze nieuwe mogelijkheid staat nu nog niet standaard aan, maar kan wel door de beheerder al worden aangezet. Op een later moment zal Microsoft dit standaard voor alle Microsoft 365 en Azure omgevingen gaan inschakelen.

Een tenant beheerder kan dit als volgt inschakelen:

Ga naar https://portal.azure.com/ en dan naar Azure Active Directory
Onder menu “Beheren” ga naar “Beveiliging”
Kies dan uit het menu “Verificatiemethoden” en dan “Beleidsregels”
Klik op de methode “Microsoft Authenticator” (normaal gesproken staat deze al aan voor alle gebruikers)
Achteraan de regel van “Alle gebruiker” kies het menu met de drie puntjes en kies dan “Configureren” (meestal staat bij verificatiemodus al “Alle” gekozen)
Stel nu in bij “Nummervergelijking vereisen (preview)” -> Ingeschakeld
En stel in bij “Aanvullende context weergeven in meldingen (preview):  -> Ingeschakeld
Kies “Gereed” en dan “Opslaan” (het kan even duren voordat de nieuwe instelling actief is)

Om dit te testen meld af in de webbrowser bij https://office.com en meld dan opnieuw aan. De nieuwe extra toevoegingen worden nu zichtbaar (zie voorbeeld plaatje).

Heeft u support afgenomen bij Fjellet en wilt u nu al gebruik maken van deze betere beveiliging dan kunt u het doorvoeren van deze wijzing ook aanvragen bij support van Fjellet.

Meer achtergrondinformatie van Microsoft (engelstalig) -> https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/authentication/how-to-mfa-additional-context?s=09

“Dit zou ook echt iets voor ons zijn”

Vraag je je af of Microsoft 365 iets is voor jouw gemeente? Twijfel je over bepaalde aspecten? Of weet je niet goed hoe je het aanpakt? Wat je vraag ook is, we praten er graag met je over door in een gratis adviesgesprek.

Menu