Als techneut vind ik Microsoft 365 een mooi product. Het is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kan mijn kennis erin kwijt en er blijft altijd iets te leren. Maar veel belangrijker nog: met Microsoft 365 is de klant verzekerd van een optimale oplossing als het gaat om het veilig en verantwoord beheren van informatie. Het is het nieuwste van het nieuwste, maar toch eenvoudig in gebruik. Efficiënt én gebruiksvriendelijk.

Nadat ik mijn eigen gemeente had geholpen met de inrichting van Microsoft 365, leek het me goed dat ook voor andere kerken te doen. Wij liepen er als gemeente tegenaan dat documenten heel verspreid en zonder structuur opgeslagen werden. Daarbij waren mailadressen niet goed beveiligd. Alleen al omdat je als kerk met persoonsgegevens te maken hebt, is het belangrijk dit goed op te pakken. Daarbij zijn centrale rollen veel makkelijker over te dragen als het in een goed beheerde omgeving zit. Ik vind het mooi kerken hierin verder te helpen.

Bij ons in de gemeente is het gebruiksgemak erg vooruitgegaan sinds we met Microsoft 365 werken. Ik snap dat de meeste gemeentes niet precies weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Dat is dan ook precies waar ik wil inspringen. Ik ken de organisatiestructuur van een kerkelijke gemeente van binnenuit en de techniek is mijn vak. Als gecertificeerde consultant heb ik ervaring met profit en non-profit, overheids- en particuliere organisaties. Die ervaring neem ik mee om het pakket voor iedere kerkelijke gemeente op maat in te richten.

Verandering lijkt eng, maar het brengt je veel. Mijn ervaring is dat Microsoft 365 ook in kerken heel positief wordt ontvangen. Het maakt werken veiliger en makkelijker.

Mijn activiteiten voor Fjellet doe ik in de avonduren, naast mijn baan als Microsoft 365-consultant voor een internationale organisatie met een brede klantenkring: van start-ups tot multinationals.

Menu