De informatietechnologie is al meer dan 35 jaar mijn vak. Ik vind het belangrijk die jarenlange kennis en ervaring niet alleen te benutten voor het bedrijfsleven, maar ook in te zetten voor goede doelen en kerken. Als actief kerklid weet ik hoe lastig het is informatiestromen beheersbaar te houden. Zeker nu privacy steeds belangrijker wordt, is dit voor kerken een flinke uitdaging.

Met de komst van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan je als kerk eigenlijk niet meer om professioneel informatiebeheer heen. Centraliseren is de makkelijkste oplossing. Met een eigen, afgesloten omgeving in de Cloud ben je verzekerd van een veilige plek voor kerkelijke documenten én al het mailverkeer binnen de gemeente. Het maakt informatiestromen overzichtelijk.

Bijzonder is dat Microsoft 365 voor kerken gratis te gebruiken is. Maar het is natuurlijk nog wel de kunst het zo in te richten dat iedereen er prettig mee werkt en het de kerk als geheel ten goede komt. Daar zet ik mij graag voor in. De voordelen zoveel mogelijk bij de gebruiker brengen; dat vind ik mooi om te doen. Ik zie het daarbij als een mooie uitdaging kerkelijke vrijwilligers mee te nemen, door het verhaal eenvoudig en compact te vertellen. Zo zorg ik voor een goede opstart!

Mooi van Fjellet vind ik dat we als team voor kerkelijke gemeenten klaarstaan. Als consultants versterken we elkaar. Samen kunnen we ook continuïteit beloven. Zo kunnen kerken blijven terugvallen op een helpdesk die ervoor zorgt dat alles ook ná de inrichting goed blijft werken en die gebruikers vlot verder helpt bij vragen of problemen.

Mijn werkzaamheden voor Fjellet sluiten goed aan bij mijn dagelijkse werk als zelfstandig consultant voor Microsoft 365-implementaties bij kleine bedrijven.

Menu