Toestaan dat gasten deelnemen aan groepen/teams van de kerk

Standaard staat gastgebruik van Microsoft 365 Teams aan. Vaak wordt dit gastgebruik uitgeschakeld voor de hele Microsoft 365 omgeving van de kerk (tenant). In het verleden was dit dan van het ene naar het andere uiterste. In echte bestuurgroepen van de kerk zoals een kerkenraad of diaconie wil je alleen met echte kerkaccounts werken vanwege AVG, maar in groepen meer naar de breedte van de kerk zou je wellicht wel gast accounts willen toestaan, bijvoorbeeld een catechese groep met jongeren of een kring van gemeenteleden.

Recent is in het beheercentrum het instellen van gastgebruik eenvoudiger instelbaar gemaakt voor beheerders.

Ga dan naar de groep en dan naar tabblad “Instellingen”. Wijzig daar “Bestanden extern delen” naar “Alleen personen in de organisatie”. Doe dit voor alle groepen waarvoor je geen gast gebruik wil toestaan. Dan kan dit ook niet per ongeluk of door onwetendheid gebeuren bijvoorbeeld door een groepseigenaar.

In een enkel geval kun je zo wellicht gasttoegang toestaan voor een groep/team.

“Dit zou ook echt iets voor ons zijn”

Vraag je je af of Microsoft 365 iets is voor jouw gemeente? Twijfel je over bepaalde aspecten? Of weet je niet goed hoe je het aanpakt? Wat je vraag ook is, we praten er graag met je over door in een gratis adviesgesprek.

Menu