Bruggenbouwers tussen kerk, techniek en gebruikers

Ons team

Aangenaam! Wij zijn de gezichten achter Fjellet. Gedreven door oplossingen, gepassioneerd over techniek en thuis in kerkelijk Nederland!

Voor veel kerkelijke gemeenten is het beheren van informatie een uitdaging. Vaak ontbreken de expertise en financiële middelen om dit professioneel aan te vliegen. Wij vinden het mooi om vanuit persoonlijke betrokkenheid bij het kerkelijk leven en onze deskundigheid op het gebied van applicaties, bij te dragen aan een goede, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing.

Met onze expertise slaan wij de brug tussen jullie kerkelijke informatiehuishouding en de oplossingen van Microsoft 365.

Janjaap van Dijk

Als techneut vind ik Microsoft 365 een mooi product. Het is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kan mijn kennis erin kwijt en er blijft altijd iets te leren. Maar veel belangrijker nog: met Microsoft 365 is de klant verzekerd van een optimale oplossing als het gaat om het veilig en verantwoord beheren van informatie. Het is het nieuwste van het nieuwste, maar toch eenvoudig in gebruik. Efficiënt én gebruiksvriendelijk.

Nadat ik mijn eigen gemeente had geholpen met de inrichting van Microsoft 365, leek het me goed dat ook voor andere kerken te doen. Wij liepen er als gemeente tegenaan dat documenten heel verspreid en zonder structuur opgeslagen werden. Daarbij waren mailadressen niet goed beveiligd. Alleen al omdat je als kerk met persoonsgegevens te maken hebt, is het belangrijk dit goed op te pakken. Daarbij zijn centrale rollen veel makkelijker over te dragen als het in een goed beheerde omgeving zit. Ik vind het mooi kerken hierin verder te helpen.

Bij ons in de gemeente is het gebruiksgemak erg vooruitgegaan sinds we met Microsoft 365 werken. Ik snap dat de meeste gemeentes niet precies weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Dat is dan ook precies waar ik wil inspringen. Ik ken de organisatiestructuur van een kerkelijke gemeente van binnenuit en de techniek is mijn vak. Als gecertificeerde consultant heb ik ervaring met profit en non-profit, overheids- en particuliere organisaties. Die ervaring neem ik mee om het pakket voor iedere kerkelijke gemeente op maat in te richten.

Verandering lijkt eng, maar het brengt je veel. Mijn ervaring is dat Microsoft 365 ook in kerken heel positief wordt ontvangen. Het maakt werken veiliger en makkelijker.

Mijn activiteiten voor Fjellet doe ik in de avonduren, naast mijn baan als Microsoft 365-consultant voor een internationale organisatie met een brede klantenkring: van start-ups tot multinationals.

Rob Kooiman

De informatietechnologie is al meer dan 35 jaar mijn vak. Ik vind het belangrijk die jarenlange kennis en ervaring niet alleen te benutten voor het bedrijfsleven, maar ook in te zetten voor goede doelen en kerken. Als actief kerklid weet ik hoe lastig het is informatiestromen beheersbaar te houden. Zeker nu privacy steeds belangrijker wordt, is dit voor kerken een flinke uitdaging.

Met de komst van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan je als kerk eigenlijk niet meer om professioneel informatiebeheer heen. Centraliseren is de makkelijkste oplossing. Met een eigen, afgesloten omgeving in de Cloud ben je verzekerd van een veilige plek voor kerkelijke documenten én al het mailverkeer binnen de gemeente. Het maakt informatiestromen overzichtelijk.

Bijzonder is dat Microsoft 365 voor kerken gratis te gebruiken is. Maar het is natuurlijk nog wel de kunst het zo in te richten dat iedereen er prettig mee werkt en het de kerk als geheel ten goede komt. Daar zet ik mij graag voor in. De voordelen zoveel mogelijk bij de gebruiker brengen; dat vind ik mooi om te doen. Ik zie het daarbij als een mooie uitdaging kerkelijke vrijwilligers mee te nemen, door het verhaal eenvoudig en compact te vertellen. Zo zorg ik voor een goede opstart!

Mooi van Fjellet vind ik dat we als team voor kerkelijke gemeenten klaarstaan. Als consultants versterken we elkaar. Samen kunnen we ook continuïteit beloven. Zo kunnen kerken blijven terugvallen op een helpdesk die ervoor zorgt dat alles ook ná de inrichting goed blijft werken en die gebruikers vlot verder helpt bij vragen of problemen.

Mijn werkzaamheden voor Fjellet sluiten goed aan bij mijn dagelijkse werk als zelfstandig consultant voor Microsoft 365-implementaties bij kleine bedrijven.

Timo van Houdt

Een bruggenbouwer tussen techniek en gebruiker: zo zie ik mijzelf. De afgelopen twintig jaar ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe software en de inrichting van applicaties. Ik spreek de ICT-taal en ben technisch onderlegd. Tegelijk ben ik al heel mijn leven betrokken bij verschillende kerkelijke gemeenten, met een actieve rol in in het verenigingsleven en met ervaring in kerkenraadswerk. Ik kan me daardoor goed verplaatsen in de wensen en behoeften van elke gemeente. Dat maakt dat ik bij de advisering over Microsoft 365 goed kan schakelen tussen de kerkelijke organisatie enerzijds en de technische mogelijkheden anderzijds.

Wat mij drijft? Ik gun gemeenten dat het functioneren als kerk niet wordt belemmerd door bijzaken als informatiebeheer. Graag maak ik het kerkelijk vrijwilligers zo makkelijk mogelijk, zodat hun werk organisatorisch gezien in ieder geval lekker loopt. Daarbij is de informatie in kerken vaak vertrouwelijk van aard en historisch gezien van belang. Ik bezorg gemeenten graag het geruste gevoel dat deze informatie verantwoord en zorgvuldig beheerd is. Ik zie Microsoft 365 als de ideale oplossing omdat kerken het gratis kunnen gebruiken en de meeste mensen al gewend zijn ermee te werken.

Zelf doe ik niets liever dan oplossen, verbeteren, structureren. En samenwerken! Samen mooie dingen doen, mensen verder helpen: dat geeft mij energie. Overgaan op een centraal informatieportaal voelt soms best als een stap. Gebruikers zijn nog wel eens huiverig. Ik vind het gaaf hen mee te nemen in het traject zodat ze uiteindelijk vol enthousiasme kunnen zeggen dat het hen, maar ook de gemeente als geheel, echt iets gebracht heeft.

Mijn activiteiten voor Fjellet voer ik uit in de avonduren, naast mijn dagelijks werk als projectmanager bij een accountantskantoor.

Referenties

Menu