Bruggenbouwers

tussen techniek

en gemeente

 

Aangenaam! Wij zijn de gezichten achter Fjellet. Gedreven door oplossingen, gepassioneerd over ICT, thuis in kerkenland.

Jos, Rob, Rene, Johan, Janjaap en Timo, Office 365 consultants

Bruggenbouwers

tussen techniek

en gemeente

WIE WIJ ZIJN

Voor veel kerkelijke gemeenten is het beheren van informatie een uitdaging. Vaak ontbreken de expertise en financiële middelen om dit professioneel aan te vliegen. Wij vinden het mooi om vanuit persoonlijke betrokkenheid bij het kerkelijk leven en onze deskundigheid op het gebied van applicaties, bij te dragen aan een goede, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing.

Een bruggenbouwer tussen de techniek en de gemeente: zo zie ik mijzelf. De afgelopen twintig jaar ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe software en de inrichting van applicaties. Ik spreek de ICT-taal en ben technisch onderlegd. Tegelijk ben ik al heel mijn leven betrokken bij verschillende kerkelijke gemeenten, met een actieve rol in in het verenigingsleven en met eerdere ervaring in kerkenraadswerk. Ik kan me daardoor goed verplaatsen in de wensen en behoeften van uw gemeente. Dat maakt dat ik bij de inrichting van het informatieportaal perfect kan schakelen tussen de kerkelijke organisatie enerzijds en de technische mogelijkheden anderzijds.

Wat mij drijft? Ik gun gemeenten dat het functioneren als kerk niet wordt belemmerd door bijzaken als informatiebeheer. Graag maak ik het kerkelijk vrijwilligers zo makkelijk mogelijk, zodat hun werk organisatorisch gezien in ieder geval lekker loopt. Daarbij is de informatie in kerken vaak vertrouwelijk van aard en historisch gezien van belang. Ik bezorg gemeenten graag het geruste gevoel dat deze informatie verantwoord en zorgvuldig beheerd is. Ik zie Office 365 als de ideale oplossing omdat kerken het gratis kunnen gebruiken en de meeste mensen al gewend zijn ermee te werken.

Zelf doe ik niets liever dan oplossen, verbeteren, structureren. En samenwerken! Samen mooie dingen doen, mensen verder helpen: dat geeft mij energie. Overgaan op een informatieportaal voelt soms best als een stap. Gebruikers zijn nog wel eens huiverig. Ik vind het gaaf hen mee te nemen in het traject zodat ze uiteindelijk vol enthousiasme kunnen zeggen dat het hen, maar ook de gemeente als geheel, echt iets gebracht heeft.

Mijn activiteiten voor Fjellet voer ik uit in de avonduren, naast mijn dagelijks werk op het gebied van procesoptimalisatie en implementatiebegeleiding van verschillende softwareapplicaties.

De informatietechnologie is al 35 jaar mijn vak. Ik vind het belangrijk die jarenlange kennis en ervaring niet alleen te benutten voor het bedrijfsleven, maar ook in te zetten voor goede doelen en kerken. Als actief kerklid weet ik hoe lastig het is informatiestromen beheersbaar te houden. Zeker nu privacy steeds belangrijker wordt, is dit voor kerken een flinke uitdaging.

Met de komst van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kan je als kerk eigenlijk niet meer om professioneel informatiebeheer heen. Centraliseren is de makkelijkste oplossing. Met een eigen, afgesloten omgeving in de Cloud ben je verzekerd van een veilige plek voor kerkelijke documenten én al het mailverkeer binnen de gemeente. Het maakt informatiestromen overzichtelijk.

Bijzonder is dat Office365 voor kerken gratis te gebruiken is. Maar het is natuurlijk nog wel de kunst het zo in te richten dat iedereen er prettig mee werkt en het de kerk als geheel ten goede komt. Daar zet ik mij graag voor in. De voordelen zoveel mogelijk bij de gebruiker brengen; dat vind ik mooi om te doen. Ik zie het daarbij als een mooie uitdaging kerkelijke vrijwilligers mee te nemen, door het verhaal eenvoudig en compact te vertellen. Zo zorg ik voor een goede opstart!

Mooi van Fjellet vind ik dat we als team voor kerkelijke gemeenten klaarstaan. Als consultants versterken we elkaar. Samen kunnen we ook continuïteit beloven. Zo kunnen kerken blijven terugvallen op een helpdesk die ervoor zorgt dat alles ook ná de inrichting goed blijft werken en die gebruikers vlot verder helpt bij vragen of problemen.

Mijn werkzaamheden voor Fjellet sluiten goed aan op mijn dagelijkse werk als zelfstandig consultant voor Office365-implementaties bij kleine bedrijven.

Als jongetje was al duidelijk dat ik de ICT in zou gaan. Het heeft me altijd getrokken en ik heb dan ook nooit iets anders overwogen. Processen automatiseren, verbeteren, versnellen: ik vind het prachtig! Het is mijn grote drijfveer mensen en organisaties verder te helpen. ICT kan daar ontzettend veel in betekenen en dat maakt het zo’n mooi vak.

Om vanuit Fjellet ook voor kerken aan de slag te gaan, vind ik heel waardevol. In mijn eigen gemeente maak ik van dichtbij mee hoe lastig goed informatiebeheer is. Je ziet het gewoon fout gaan. Met alle respect, maar de meeste mensen doen maar wat. Met als gevolg dat de structuur algauw ver te zoeken is. Een simpel voorbeeld is het kerkenraadsverslag. Waar wordt deze opgeslagen? Vaak heeft ieder kerkenraadslid een eigen versie op zijn eigen computer. Niet alleen onhandig, maar ook onveilig. En onnodig!

Want ja, het kan anders. Ik zie Office365 daarbij als de ideale oplossing. Het zorgt ervoor dat data verantwoord wordt opgeslagen en maakt tegelijk samenwerken zoveel makkelijker. Daarbij is het voor kerken financieel heel aantrekkelijk. Natuurlijk snap ik dat het eenvoudiger gezegd is dan gedaan. De digitale transitie is voor iedereen een uitdaging. En waar bedrijven een ICT-afdeling of een ICT-partner hebben, worstelen kerken er vaak zelf mee. Ik vind het belangrijk in dat gat te springen. Ik ken de software van A tot Z en richt het volledig op maat in. Ik zie mijzelf hierin als technisch, eerlijk en oplossingsgericht.

Wilt u een degelijke, complete oplossing voor het informatiebeheer in uw gemeente? Ik neem een goed humeur mee en lust graag zwarte koffie. Dan zorg ik er samen met u voor dat dit onderdeel van het kerkzijn voortaan op rolletjes loopt.

Naast mijn werk voor Fjellet werk ik als ICT-consultant in met name het midden- en kleinbedrijf.

Het mooie aan informatietechnologie? Dat het ons leven een beetje makkelijker maakt. Dat lijkt misschien niet zo, op het moment dat je als kerk worstelt met de digitale transitie of de aangescherpte regelgeving rond de bescherming van persoonsgegevens. Maar ICT is nu juist het puzzelstukje dat helpt om beter, makkelijker en veiliger samen te werken. Dát is wat mij drijft in mijn werk voor Fjellet: gemeentes ontzorgen bij het optimaliseren van informatieprocessen. Want door op de achtergrond iets te bouwen, wordt het kerkelijke werk op de voorgrond een stuk eenvoudiger.

De ontwikkelingen in de ICT staan niet stil. Ook voor kerkelijke gemeentes is het tijd voor de volgende stap. Wie niet meebeweegt, raakt achterop. Ik vind het mooi hier met mijn kennis en ervaring aan bij te dragen. Met de implementatie van Office365 maken we informatiebeheer in kerkelijke gemeentes toekomstbestendig. Het platform biedt alle nodige tools en is actueel, gebruiksvriendelijk en continu in ontwikkeling. Graag help ik kerken bij een goede inrichting, zodat zij er maximaal profijt van hebben.

De ICT heeft altijd al mijn passie gehad. Sinds mijn studie heb ik in verschillende keukens gekeken en veel ervaring opgedaan. Ik ben positief, direct, doelgericht, flexibel en pragmatisch. Ik zie het als een leuke uitdaging mensen mee te nemen in een nieuwe manier van werken. Daarbij praat ik natuurlijk niet in ‘nullen en enen’, maar breng ik de boodschap in eenvoudige taal. Ook als echte techneuten kunnen we dat af en toe wel…

Mijn werkzaamheden voor Fjellet doe ik naast mijn werk als ICT-consultant in met name het midden- en kleinbedrijf.

De agenda voor de kerkenraadsvergadering van vanavond, de adressenlijst van de gemeente, dat beleidsstuk waar u nog iets aan wilde toevoegen… Hoe handig is het om wanneer en waar u maar wilt, bij de meest recente versie van kerkelijke documenten te kunnen? En dat ook nog eens veilig en verantwoord. Daar draag ik graag mijn ICT-steentje aan bij.

De mens en de techniek, daar ligt mijn passie. Ook toen de ICT nog niet mijn vak was, lag er thuis altijd wel een computer open waar ik in mijn vrije tijd aan knutselde. Ik ben technisch aangelegd en vind het razend interessant om uit te zoeken hoe iets precies werkt. Tegelijk ben ik een mensenmens en vind ik het persoonlijke contact heel belangrijk. Als ICT-consultant komt dat prachtig bij elkaar: in het technische deel kan ik de nerd uithangen, maar tegelijk ben ik echt met mensen bezig. Mijn missie is geslaagd wanneer een kerkelijke gemeente tevreden is en verder kan. Daarin ben ik heel prestatiegericht: ik zet mijn tanden erin tot het helemaal naar wens werkt.

Ik zie Office365 als een prachtige oplossing voor kerkelijke gemeenten. Het schept structuur in kerkelijke informatiestromen en is gelijk een goede manier om te voldoen aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Want natuurlijk willen ook kerken verantwoord met informatie omgaan. Maar vaak weten ze niet hoe. Met Office365 hebben kerken hierin echt een hele zorg minder!

Maar waar begin je? Vanuit Fjellet helpen we niet alleen de boel op de rit te krijgen, maar geven we ook een zetje zodat de trein gaat rijden. En het mooie van Office365? De rit is vervolgens gratis…

Sinds 2001 werk ik als zelfstandig ICT-consultant. Mijn werk voor Fjellet sluit hier goed op aan.

Als techneut vind ik Office365 een mooi product. Het is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kan mijn kennis erin kwijt en er blijft altijd iets te leren. Maar veel belangrijker nog: met Office365 is de klant verzekerd van een optimale oplossing als het gaat om het veilig en verantwoord beheren van informatie. Het is het nieuwste van het nieuwste, maar toch eenvoudig in gebruik. Efficiënt én gebruiksvriendelijk.

Nadat ik mijn eigen gemeente had geholpen met de inrichting van Office365, leek het me goed dat ook voor andere kerken te doen. Wij liepen er als gemeente tegenaan dat documenten heel verspreid en zonder structuur opgeslagen werden. Daarbij waren mailadressen niet goed beveiligd. Alleen al omdat je als kerk met persoonsgegevens te maken hebt, is het belangrijk dit goed op te pakken. Daarbij zijn centrale rollen veel makkelijker over te dragen als het in een goed beheerde omgeving zit. Ik vind het mooi kerken hierin verder te helpen.

Bij ons in de gemeente is het gebruiksgemak erg vooruitgegaan sinds we met Office365 werken. Ik snap dat de meeste gemeentes niet precies weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Dat is dan ook precies waar ik wil inspringen. Ik ken de organisatiestructuur van een kerkelijke gemeente van binnenuit en de techniek is mijn vak. Als gecertificeerde consultant heb ik ervaring met profit en non-profit, overheids- en particuliere organisaties. Die ervaring neem ik mee om het pakket voor iedere kerkelijke gemeente op maat in te richten.

Verandering lijkt eng, maar het brengt je veel. Mijn ervaring is dat Office365 ook in kerken heel positief wordt ontvangen. Het maakt werken veiliger en makkelijker.

Mijn activiteiten voor Fjellet doe ik de avonduren, naast mijn baan als Office365-consultant voor een internationale organisatie met een brede klantenkring: van start-ups tot multinationals.